Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Απαξίωση των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 30/09/2009

«Απαξίωση των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας»

Σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική ατζέντα της χώρας μας, οι προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας και οι Φορείς Διαχείρισης τους, δυστυχώς, εγκαταλείπονται στην τύχη τους.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών καταγγέλλει τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας μας.

Από τον Απρίλιο του 2009 ως ακόμη και σήμερα, ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης ότι θα εξασφαλίσει την παράταση των εποχικών συμβάσεων εργασίας τους, που λήγουν στις 31/12/09.

«Παρά το θεωρητικά ειλικρινές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον του υφυπουργού να μη χαθεί η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τους εργαζόμενους στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, από 01/01/2010 οι Φορείς Διαχείρισης θα παραμείνουν χωρίς προσωπικό και αυτό πρακτικά θα έχει ως αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στους φορείς» επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών «Ελληνική Φύση», Βασίλης Κουρούτος.

Πλέον, οι προστατευόμενες περιοχές και το έμπειρο προσωπικό τους που εργάζονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με μεράκι και πάθος για να προστατέψουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, περιμένουν να ανατείλουν καλύτερες ημέρες μετά τις εκλογές.

«Ας ελπίσουμε ότι οι θετικές εξαγγελίες όλων των πολιτικών κομμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος δε θα μείνουν απλώς προεκλογικές υποσχέσεις», υπογραμμίζει ο κ. Βασίλης Κουρούτος.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: Κουρούτος Βασίλης 6945373088,
Παπαδράγκα Λία 6974896714

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails