Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

i-monk Alliance: Διεθνής Συμμαχία για την διατήρηση της Μεσογειακής φώκιας

Μια διεθνής πρωτοβουλία με στόχο την ανάκαμψη των πληθυσμών της Μεσογειακής φώκιας και την προστασία των βιοτόπων της σε όλο το εύρος της παλαιότερης ιστορικής της εξάπλωσης πήρε σάρκα και οστά στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας στις 9 Νοεμβρίου 2008: η ίδρυση της Διεθνούς Συμμαχίας για τη διατήρηση της Μεσογειακής φώκιας ή αλλιώς i-monk Alliance.

Τα ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας είναι το CBD Habitat, από την Ισπανία, η MOm από την Ελλάδα, η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση International Fund for Animal Welfare (IFAW), το Φυσικό Πάρκο της Μαδέρας (PNM) στην Πορτογαλία, η Τουρκική περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής φώκιας SAD-AFAG και το διεθνές εξειδικευμένο για τις φώκιες Monachus ηλεκτρονικό περιοδικό “The Monachus Guardian”. Όλα τα μέλη έχουν εμπειρία δεκαετιών στην επιστημονική έρευνα, την ενεργό προστασία - διαχείριση και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Μεσογειακή φώκια, από τις ακτές του Ατλαντικού στη Μαυριτανία, μέχρι και τις βραχονησίδες του Αιγαίου στη Μεσόγειο.

Η MOm έχει αναλάβει τη γραμματεία της Συμμαχίας για τον επόμενο χρόνο και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη συντονίζει τις ενέργειες και δράσεις που αποφασίστηκαν στη Μαδέρα από κοινού για το ερχόμενο διάστημα. Η ίδρυση του i-monk Alliance αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας για την προστασία της άμεσα απειλούμενης με εξαφάνιση Μεσογειακής φώκιας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το κείμενο της ίδρυσης ελληνικά ή αγγλικά

Mom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails